تاسیسات برقی ساختمان
تاسیسات برق ساختمان ، صنعتی و بیمارستان چیست ؟
دید کلی تاسیسات برق فراخوانی برای اقدام کلیک کنید
تاسیسات برق ساختمان
مقدمه:
تاسیسات برق ساختمان چیست ؟ تاسیسات برق صنعتی و تاسیسات برق بیمارستان چیست ؟ برای درک و کسب اطلاعات هرچه بهتر در رابطه با این موراد با ما در این مقاله همراه باشید. همچنین سعی داریم طیف گسترده ای از ساختار برق در ساختمان و سازه های صنعتی با تجهیزات آنها را بصورت تفکیکی بیان نمائیم.
امروزه بشر به بسیاری از ابزارها و امکانات وابسته شده است. الکتریسیته و برق نیز در این موارد نیاز انسان گنجانده شده است. تمامی امور ما در طول روز به این مهم گره خورده است. بطوری که با نبود برق و جریان الکتریسیته بخش مهمی از فعالیت ها چه در محل سکونت و چه در محل کار مختل می گردد.
بشر در طول زمان حیاط خود و در قرن های اخیر کوشش بسزایی برای کسب دانش الکتریسیته نموده است. بزرگان و محققین بسیاری عمر و زندگی خود را صرف دست یابی به “برق” نموده اند. بطور مثال “توماس آلوا ادیسون” و “نیکولا تسلا” از جمله محققین برجسته و مشهور در این حوضه صنعت برق نیز می باشند.
همچنین افرادی چون توماس ادیسون و نیکلا تسلا در تسریع پیشرفت صنعت برق و خطوط انتقال آن بیشترین تلاش را نموده اند. بطور مثال توماس آلوا ادیسون برای تولید جریان برق اولین نیروگاه برقی را ایجاد کرد. و با قرار گیری کابل و خطوط، اولین شبکه توزیع برق بصورت محدود جهت روشن نمودن لامپ ایجاد کرد.
از اینرو می توان مهمترین بخش در سازه تاسیسات برق ساختمان و تاسیسات برق صنعتی نیز می باشد. تمام سیستم ها از جمله اطفاء حریق، سیستم امنیتی، سیستم موتورخانه و آبرسانی، سیستم حمل و نقل (آسانسور) و… به تاسیسات برق وابسته اند. پس باید این مهم را بهتر درک کنیم.
با قدرت باید گفت که نقش اصلی رشد علمی در تمامی موارد، صنعت برق و الکتریسیته دانشمندانی همچون توماس ادیسون، آلبرت انیشتین و نیکولا تسلا می باشند. هر یک از این محققین در عرصه کاری خود تخصص لازم را کسب نموده و تمام دانش و توان خود را در زندگی صرف تحقق بخشیدن به این مهم کرده اند.
دید کلی در تاسیسات برق
سیستم تاسیسات برق ساختمان، بیمارستان و صنعتی شامل مجموعه گسترده ای از مراحل و اقلام ایجاد شده است. برای کسب اطلاعات جامع و کامل در این سیستم و این مقاله قسط داریم بصورت تفکیکی به موارد جزء و سر فصل ها اشاره کنیم. بطور کلی تاسیسات برقی شامل 2 بخش ساختمانی و صنعتی نیز می باشد.
در این دو مورد تاسیسات برق صنعتی و ساختمانی بطور مجزا، تفکیک شده است. همچنان که سعی داریم تا مطالب را بصورت خوانا و مفید در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. امید است تا این سلسله از مطالب و مقالات مجموعه پایپ پی وی سی pipepvc.ir (فروشگاه درخش میر) جهت آگاهی کامل هرچه بیشتر کاربران قرار بگیرد.
تاسیسات برق در ساختمان
در یک ساختمان مسکونی، اداری، ورزشی، آموزشی و… سیستم برق در سلسله مراحل مرتبط تشکیل شده است. تمامی بخش های این سیستم با توجه به نیاز آن سازه و تجهیزات درونی آن طراحی می گردد. پس باید این میزان مصرف را محاسبه کرد، که وظیفه آن بر عهده مهندسین برق قدرت و مخابرات نیز می باشد.
بطور کلی هر نوع سازه مصرف خاصی را به خود اختصاص داده، و تجهیزات آن متفاوت می باشد. بطور مثال تاسیسات برق ساختمان های مسکونی با ساختمان اداری و ورزشی متفاوت است. دلیل این تفاوت نوع کاربری و استفاده از برق در آنها می باشد. موردی که در تمام سیستم های برقی یکسان بوده، ترسیم تناوب در نقشه است.
سیستم تاسیسات برق ساختمان از 4 بخش ایمنی (اطفاء حریق، سنسور و دوربین مدار بسته)، مخابراتی و شبکه، سیستم آب رسانی (و گرمایشی،سرمایشی) و برق مورد استفاده جهت روشنای و سایر تجهیزات تشکیل شده است. هر کدام از این موارد سیستم برق خاص خود را در نقشه های برق ساختمانی دارا می باشند.
سیستم امنیتی
سیستم مخابراتی و شبکه
سیستم آبرسانی (گرامیش،سرمایش)
برق مورد نیاز روشنایی و سایر تجهیزات
ایمنی در تاسیسات برق ساختمان
تاسیسات برق ساختمان ، صنعتی و بیمارستانی بخشی مهم در ساخت سازه را شامل می شود. رعایت ایمنی و استفاده از کالای درجه یک براین مهم می افزاید.این بخش دارای موارد گسترده ای بوده که در ادامه به آن اشاره می کنیم. این مقاله سعی دارد تا شما را با تمامی موارد این بخش آشنا نماید.
برای کسب از اطلاعات بیشتر این مقاله کلـــــــــیک کنید؛
بطور کلی بخش های تاسیسات برقی ساختمان ، صنعتی و بیمارستان را به مواردی همچون تامین برق مورد نیاز، امور امنیتی، سیستم اطفا حریق و سیستم شبکه تقسیم می کنیم. هر کدام از این موارد تجهیزات مخصوص خود را دارد. همچنین دارنش و تخصص هر کدام بصورت مجزا تعرییف گردیده و تکنسین مخصوص خود را دارد.
تامین برق در تاسیسات
تامین برق روز مره اصلی ترین بخش در تاسیسات برقی ساختمان ، صنعتی و بیمارستان بحساب می آید. این بخش در دو دسته ساختمانی و صنعتی تعریف گردیده که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. موارد مشخص شده شامل بخش عمومی (نورپردازی، تجهیزات برقی، سیستم خنک کننده و تهویه) بخش صنعتی و … می باشد.
امور امنیتی
سیستم اطفا حریق
سیستم شبکه
برق شهری و ساختمان
تاسیسات برقی صنعتی
تاسیسات برقی صنعتی خود دارای طیف گسترده ای از موارد می باشد. همچنین تجهزیات خاص مربوط به خود را دارد؛ که از قیمت بالای نسبت به ساختمانی برخوردار است. برقکاران این حوزه صنعت خود دارای دانشی به مراتب بالا بوده و نیاز به تخصص ویژه ای برای تکنسین مربوطه است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.